با سلام.
در این مطلب از شهرِ نابینایان، قصد دارم دربارۀ مطلب مهمی بنویسم.
شغلی که فراموش شده است.
فهرست مطالب
مقدمه:
این روزها، همهجای زندگی ایرانیان را بحثهای اقتصادی فراگرفته است. (فقر، تحریم، پول، تصمیمات اقتصادی دولت، مذاکرات، بیکاری و… ). در همۀ بحثهایی که موضوعاتشان از کلمات مذکور نشئت گرفتهاست، دعوا بر سر اقتصاد، یا بهتر بگویم، معیشت است. حتی وضع معیشت مردم بهاندازهای محنتبار شده که نوجوانها هم این روزها در فکرها و بحثهای اقتصادی غرق شدهاند.
اما چه کاری از دست جوان بر میآید. آیا غرقۀ تفکرات معیشتی شدن و یا عدم ازدواج تا سنین بالا، راه چارهای است؟
البته که اجتماع، با افراد تشکیل مییابد و تکتک افراد حاضر در جامعه وضیفهای در مقابل این وضع نابهسامانی معیشتی دارند.
خب. سؤال قبلی: (چه کاری از دست منِ جوان بر میآید؟ )
کار، اساس اقتصاد:
تمامی افراد، بر این موضوع واقفاند که شاکلۀ اقتصاد کشور و شیرازۀ معیشت خانواده، «کار» است.
حتی اصلیترین مشکل جوانان این نصل نیز بیکاری و عدم یافتن کار مناسب است.
شاید بگویید «نه. اصلیترین مشکل، تورم است». اما تورم آنجا معنا مییابد که شما پولی دردست داشتهباشید و آن پول ارزش خود را از دست بدهد. اگر پولی نباشد، اصلاً در شرایط تورم منفی هم نمیتوان دوام آورد. از طرفی، اگر ورودی درامد فردی به خود عوامل تورم (ازجمله دلار یا کالاهای اساسی و… ) وابستگی داشتهباشد، کمترین اثر را از تورم خواهدگرفت.
پس اصلیترین مشکل اقتصادی جامعه و معیشتی خانواده، عدم داشتن درامد کافیست. از طرفی، اگر تعداد بعضی از مشاغل رشد یابد، تورم خودبهخود پایینتر میآید. این به این معناست که یکسری از مشاغل، هم دارای درامد مناسباند و هم باعث خیررسانی به عموم جامعه.
از نظر شما، کدام شغل است که هم درامد بسیار خوبی دارد و هم دارای منافعی برای جامعه است و در اینحال، باعث کاهش تورم نیز میشود؟
شغل بزرگان دین اسلام:
اگر ما دوستدار خیر رساندن به جامعه هستیم، قطعاً افرادی که بالاترین مقامها را در درگاه خداوند دارند، در این خیررسانی از ما پیشی گرفتهاند.
آیا میدانید اهلبیت عصمت و طهارت، ما را به چه شغلی دعوت میکنند؟
آیا شغل خود اهلبیت را میدانید؟
در این جایگاه از مطلب، برای مستند شدن عرایضم احادیثی را از پیامبر اسلام صلیالله علیه و آلهی و سلم و اهلبیتشان میآورم:
تجارت، شغل پیامبر و امامان
تجارتی از پیامبر (ع):
در تاریخ از پذیرش پیشنهاد خدیجه براى سفر تجارتى از سوى محمد(صلى الله علیه وآله)، یاد شده است که حضرت این سفر را انجام داد و در این سفر، چند برابر دیگران سود برد. در این سفر، میسره، غلام خدیجه نیز پیامبر را همراهى مىکرد. ( السیره الحلبیه، ج ۱، ص ۱۴۷. )
امام علی (ع) و تجارت:
امیرالمؤمنین(ع)می فرماید: تجارت کنید، چون تجارت باعث میشود از آنچه در دست مردم است، بینیاز گردید.
منبع
امام صادق (ع) و تجارت:
محمد فرزند غدافر از پدرش این گونه نقل میکند:
امام صادق(ع)۱۷۰۰ دینار به من داد و فرمود: با این پول برای من تجارت کن؛ من رغبتی به سود آن ندارم. هرچند سود معاملات دوست داشتنی است، ولی میخواهم خداوند متعال مرا در حال کسب ببیند.
پس از مدتی، به حضرت عرض کردم: برای شما تجارت کردم و صددینارسود به دست آوردم.
حضرت بسیار خوشحال شد و فرمود: برسرمایهام بیفزای.
این مال نزد پدرم بود تا از دنیا رفت. امام صادق(ع)برایم نوشت: خداوند از ما و شما بگذرد. ۱۸۰۰ دینار از مال من نزد پدرت بود، اکنون آن را به عمر بن یزید بده.
دفتر حساب پدرم را نگاه کردم، درآنجا نوشته بود: از مال ابوموسی(امام صادق(ع)) ۱۷۰۰ دینار نزد من است تا با آن تجارت کنم. با تجارتی که انجام دادم صد دینار سود به دست آمد. عبدالله بن سنان و عمربن یزید از این امر آگاهند.
منبع
برای عدم افزایش بیشازحد این مطلب، از آوردن باقی احادیث صرفنظر میکنم.
تجارت، شغلی پرسود و دسترسپذیر برای نابینایان
از آنجایی که این وبسایت دربارۀ نابینایان و افراد دارای آسیبهای بینایی است، قصد دارم از مزایای تجارت برای نابینایان و افراد دارای آسیبهای بینایی نیز قدری بنویسم.
- پر درامد:
از آنجایی که تجارت کالاها موردنیاز کل کشورهای جهان است؛ تجارت جزء پردرامدترین مشاغل حلال و قانونی دنیاست. اکثر نابینایان (حداقل تا آنجایی که من تجربه کردهام)، درامد بالایی ندارند.
این شغل میتواند با درامد بالایی که به همراه دارد، باعث قوت مالی نابینایان ایران شود. - دسترسپذیر:
امروزه، تجار برای تجارت، فقط به ذهنی فعال، گوشی شنوا و زبانی گویا نیازمندند و البته آموزشهای کافی. زیرا تجارت دیگر با واژۀ سفر آغشته نیست و امروزه تجارت نیز مبتلا به تکنولوژی گشتهاست. هرچند که اگر نیاز به سفر هم باشد، با درامدی که قبل از سفر بهدست آمده، میتوان سپاهی از همراهان را به همراه خود به سفر برد. زیرا در ابتدای این شغل پرسود و منفعت، هیچ نیازی به سفر نیست. - شغلی در راستای منافع همگانی جامعه:
تجارت، با ارزآوری، اشتغالزایی، ثروت اجتماعی و پیشرفت اقتصادی کشور همگن و همخانواده است. مخصوصاً اگر در قسمت صادرات فعالیت کنید. عدهای از نابینایان و افراد دارای آسیبهای بینایی، گمان میکنند که نمیتوانند هیچ کار مفیدی برای کشور و جامعه خود انجام دهند. اما با ورود به تجارت، خواهید دید که شما هم توانا بودهاید و فقط خودتان به این مسأله اِشراف کافی نداشتید. - شغلی توصیه شده توسط دین اسلام:
احادیث و آیات فراوانی دربارۀ تجارت موجود است که قطرهای از آن، به سمع و نظرتان رسید. حقیقت این است که حتی اگر از مبحث دین نیز خارج شویم، تجارت یک شغل پسندیدۀ انسانیست. و چه خوب است که در راستای عمل به دین خود، شغلی سودآور داشتهباشیم. - شغلی با اعتبار و ثروت اجتماعی بالا:
تصور نمیکنم هیچ شغلی به اندازۀ تجارت، در بین مردم اعتبار و ثروت اجتماعی به همراه داشته باشد. واقعیت این است که مردم به پول و به پولآور احترام میگذارند. - تسحیل دسترسی افراد دارای آسیبهای بینایی به امکانات لازم:
نیاز به ذکر نیست که در این دنیا، همهچیز بر محوریت پول در گردش است. حتی امکانات لازم برای نابینایان و افراد دارای آسیبهای بینایی. شما با داشتن پول حاثل از تجارت، میتوانید امکانات مدنظر مناسبسازی شده را داشتهباشید. - تأمین رفاه:
درست است که پول، به خودی خود رفاه نمیآورد. اما با استفاده از آن، شما میتوانید رفاه را برای خود و خانوادۀ خود فراهم کنید.
در اینجا، دوست دارم سؤال تکراری انشاهای زمان مدرسه را بهیادتان بیاورم: (علم بهتر است یا ثروت؟ )
شما با یادگیری علم تجارت، میتوانید به ثروت دستیابید و با ثروت حاثل از تجارت، به یادگییریِ با کیفیت و سریع علوم موردِعلاقۀ خود بپردازید!
نتیجه
امروزه، اثری از تصمیمات اقتصادی و فشاری از بابت تأمین معیشت، در ذهن همگان ثبت شده است.
درمان تورم و فشارهای معیشتی جامعه، فقط از طریق فراگیر شدن شغلی با درامد عالی برای خود و مفید از لحاظ اقتصادی برای جامعه امکانپذیر است.
از دید اسلام، تجارت یکی از بهترین مشاغل است. همچنین، شغل تجارت، حاوی تمامی معیارهای لازم و کافی برای افزایش درامد خود، خانواده و جامعه است.
ضمناً، بدلیل فراگیر شدن تکنولوژی، امروزه نیازی به سفر حداقل در آغاذ شغل تجارت نیست.
این شغل سودآور، برای افراد دارای آسیبهای بینایی از جمله نابینایان نیز دسترسپذیر است و میتواند شغلی بسیار پرسود برای این گروه از جامعه باشد.
همچنین، اعتبار اجتماعی، تسحیل دسترسی به محصولات و خدمات مناسب برای افراد دارای آسیبهای بینایی، افزایش رفاه خانواده و… از مضایای این شغل نسبتاً آسان و پرسود میباشند.
ادامه دارد.
بازدیدها: ۴۷